Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 30. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Három pilléren a rendvédelmi életpályamodell

Három pilléren a rendvédelmi életpályamodell

Júliusban startol a rendvédelmi és honvédségi dolgozók életpályamodellje - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője. Hozzátette, a kormány 44 milliárd forintot biztosít a költségvetésből az életpályamodell bevezetésére. Arról is beszélt, hogy jól vizsgázott az ország a decemberi ónos eső által okozott helyzetben.

Bakondi György egy kiszámítható élethivatás kereteinek a megteremtését várja az új életpályamodelltől.

'Én azt szeretném, hogy ha az állomány szeretne itt dolgozni, visszatérhetnénk az élethivatáshoz, ahhoz, hogy vállalva a hivatás nehézségeit, fölismerve annak szépségeit az emberek tervezhessék az életüket nyugodtan, hogy ők hivatásos szolgálatot teljesítenek, a hazájukat szolgálják'.

Mint fogalmazott, 'ahhoz, hogy ezek az emberek magabiztosan, a legnagyobb bajban is a kockázatot vállalva járhassanak el, egzisztenciális biztonságra, egy átlátható, folyamatos előrejutást biztosító anyagi biztonságra is szükség van. És talán még ennél is fontosabb az erkölcsi megbecsülés, az, hogy karriert futhatok be, ahhoz, ha előre akarok jutni, ne kelljen kilépni a pályáról és valami más szakmát kezdeni. A legtöbb szakma erre törekszik. Ha ezeket meg tudjuk lépni, akkor a pályán tartó képessége tovább fog erősödni ennek a szervezetnek'.

Az életpályamodellnek három pillére lesz - tájékoztatott a főigazgató.

'Az alapfeladatot ellátó tisztek, tiszthelyettesek, zászlósok bére 30 százalékkal emelkedik július elsejével, a humán területen dolgozó tiszteknél, tiszthelyetteseknél ez 25 százalék, és a vezetőknél pedig 15 százalék. De van két további lába is az életpályamodellnek. Az egyik a lakhatási támogatások rendszere. Itt elsősorban olyan hitelben gondolkodunk, amelyik hosszú távú visszatérítéssel, állami kezességvállalással vehető fel és a kamatokat az állam átvállalja. A harmadik pedig egy olyan biztosítási rendszer bevezetése, amelyik kiterjedne nyugdíjbiztosításra, és kiterjedne felelősségbiztosításra is'.

Bakondi György hozzátette, hogy a kormány az országgyűlés döntése alapján idén 44 milliárd forintot fordít a rendvédelmi és honvédségi dolgozók életpályamodelljének bevezetésére.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arról is beszélt, hogy jól vizsgázott az ország a decemberi ónos eső által okozott helyzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni