Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 03. 07:08, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Határzár - nem nőnek a munka költségei a gyors tempó miatt

Határzár - nem nőnek a munka költségei a gyors tempó miatt

Nem szabad növelnie az ideiglenes határzár felépítésének költségeit annak, hogy gyorsan kell megépíteni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában csütörtökön.

Arra a kérdésre, növelheti-e a költségeket az, hogy a határzár megépítésére a miniszterelnök "viszonylag szűk" határidőt szabott, Kovács Zoltán azt mondta: a kivitelezésre három héttel ezelőtt adott utasítást a kormány, már tartanak az előkészítő munkálatok.

Azzal kapcsolatban, hogy a katonák, rendőrök mellett közfoglalkoztatottakat is bevonnának-e a kerítés megépítésébe, közölte: nem biztos, hogy a közfoglalkoztatás a legmegfelelőbb forma a határzár megépítéséhez, de ha a helyi keretek között kivitelezési lehetőség mutatkozik, ez is szóba jöhet.

A migránsok ellátásával összefüggésben a kormányszóvivő azt mondta: üdvözlik, hogy civil, karitatív szervezetek is bekapcsolódnak a befogadóállomásokon élők ellátásába.

Arra a kérdésre, hogy nemzetközi és civil szervezetek aggódnak a menekültügyi jogszabályok készülő módosításai miatt, azt mondta: úgy készültek el a törvénymódosító és az új törvényjavaslatok is, hogy az Európai Unió szabályozásával összhangban legyenek. Hozzátette: a kormány napi kapcsolatban van az ENSZ-szel és civil szervezetekkel - példaként a Helsinki Bizottságot említette -, de szavai szerint "nem arra van szükség, hogy beszélgessünk, hanem arra, hogy cselekedjünk".

Közölte: a meglévő jogszabályok szigorú értelmezésével és amennyiben szükséges, szigorításával kell fellépni az illegális határátlépéssel szemben. Svájci példára hivatkozva hozzátette: vannak olyan európai országok, amelyekben nagyon gyorsan lefolytatják ezeket az eljárásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.