Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 20. 19:15, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Jégkorong divízió I-es vb - Sikeres rajt, győzelem a hazaiak ellen

Jégkorong divízió I-es vb - Sikeres rajt, győzelem a hazaiak ellen

A magyar válogatott jó emberelőny-kihasználással, hullámzó teljesítménnyel 7-4-re legyőzte a végsőkig küzdő házigazda dél-koreai csapatot a Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság vasárnapi nyitó fordulójában.

Egészen a harmadik harmad elejéig ellenfelüknél sokkal jobban, magabiztosabban játszottak a magyarok, aztán következett egy komolyabb visszaesés, ekkor sorozatban háromszor voltak eredményesek a hazaiak.
Bartalis István három, a vb-újonc Azari Zsolt két góllal, míg Hári János három, Vas Márton két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.
Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata magyar idő szerint hétfőn 9 órakor az ukrán válogatottal találkozik.
1. forduló:
Magyarország-Koreai Köztársaság 7-4 (2-0, 3-1, 2-3)
---------------------------------------------------
gól: Bartalis (15., 41., 59.), Azari (18., 28.), Sofron (35.), Kovács (38.), illetve Radunske (36., 43.), Sin (48.), Li D. K (57.)

A magyar csapatot több száz szurkoló kísérte el a Szöul melletti Gojangba, és remek hangulatot teremtettek a csarnokban.
A meccs elején itt is, ott is komoly helyzet alakult ki, majd Varga a kapuvasat talált el. A harmad derekán kettős emberelőnybe került a magyar válogatott, ez még kimaradt, de egy újabb létszámfölényes szituációban Bartalis vágta be a kapusról kipattanó korongot. Mihály kiállítása alatt Hetényi védett nagyokat, aztán Benk lövése váltott irányt Azari lábán, és máris nőtt a különbség. A szünet előtt Sofron hagyott ki ziccert, majd kiült gáncsolás miatt, így újra a magyar kapu előtt adódtak helyzetek.
A második harmad elején a vb-újonc Sebőköt - akinek a szezonban volt már súlyos agyrázkódása - a honosított Swift letaglózta, ezért végleges kiállítást kapott, a magyar csatárt pedig le kellett támogatni. Az emberelőnyben Azari mértani pontosságú lövéssel vette be a dél-koreai kaput. A hazaiaknak csak felvillanásaik voltak, és még Sofron is eredményes volt emberelőnyben. Kisvártatva Radunske szépített, ugyancsak létszámfölényben. Még a szünet előtt jött a válasz: sakk-matt helyzet után Kovács csúsztatott a félig üres kapuba.
Még csak 46 másodperc telt el a záró felvonásból, amikor Bartalis bombázott a bal felső sarokba, majd egy ellentámadás végén az egyetlen veszélyes hazai csatár, Radunske szépített. A hazaiak kapust is cseréltek, majd egy kiugrás után Sin is betalált. Időt kért a magyar kapitány, nehogy baj legyen, mert tavaly például 1-4-ről nyertek a koreaiak Budapesten.
Következett egy újabb dél-koreai emberelőnyös gól, majd lehozott kapus mellett Bartalis harmadszor is eredményes volt.
Az első napi eredmények alapján valószínűleg ez volt a legkönnyebb mérkőzése a magyar csapatnak.
Korábban:
Japán-Szlovénia 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
-----------------------------------
gól: Obara (45.), Akimoto (54.), illetve Pavlin (39.)

Ausztria-Ukrajna 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
------------------------------------------------------------
gól: Heinrich (10., 13.), Lebler (62.), illetve Blagi (11.), Materuhin (33.)

Az állás: 1. Magyarország 3 pont (7-4), 2. Japán 3 (2-1), 3. Ausztria 2, 4. Ukrajna 1, 5. Szlovénia 0 (1-2), 6. Koreai Köztársaság 0 (4-7)
Az első két helyezett jövőre a csehországi elit vb-n, míg az utolsó 2015-ben a divízió I/B-ben szerepel.

Címkék: Jégkorong-vb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.