Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 28. 13:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

NAV: a munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást

NAV: a munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást - ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában - tájékoztatott csütörtökön facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint 30 450 forint adható gyermekenként a munkavállalónak iskolakezdési támogatás címen az idén. Ez a béren kívüli juttatás csak azokat a szülőket illeti, akik iskolás gyermeket nevelnek.
Iskolakezdési támogatásként olyan utalvány adható, amely ez év végéig felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására. Az utalványt közvetlenül a pénztári fizetésnél kell felhasználni, utólag nincs lehetőség számla elszámolására.
Az utalvány értéke több iskolás gyermek esetén többszöröződhet - hívja fel a szülők figyelmét a NAV. A támogatás feltétele, hogy a támogatásban részesülő alkalmazott vagy házastársa gyermekei után családi pótlékra legyen jogosult. A támogatásban mindkét családi pótlékra jogosult szülő részesülhet még akkor is, ha a szülők egy munkahelyen dolgoznak. Az a szülő is kaphat iskolakezdési támogatást, akinek a gyermeke már elballagott az óvodából és szeptemberben kezdi meg az általános iskola első osztályát.
Az iskolakezdési támogatás a kirendelt alkalmazottaknak és a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjának is adható - tartalmazza a tájékoztatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott