Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Március 03. 15:51, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán

Rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán

Az osztrák hatóságok rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán, melynek tagjai tavaly nyár óta havonta 56 ezer euró értékben adtak el kábítószert - jelentette az APA osztrák hírügynökség kedden.

A magát csak La Familiának nevező drogbanda vezetője egy 43 éves férfi volt, aki azért szoktatta rá gyerekeit a kokainra, hogy "jobb drogterjesztők" legyenek. A bűnszervezet, amely főleg a családból és barátaikból állt, két kábítószer-kereskedő férfival összefogva terjesztett kokaint és marihuánát. A banda 2014 nyara óta legalább egy kilogramm kokaint értékesített.
A drogüzletet a 43 éves férfi tartotta kézben, aki délelőtt egy Bécs északi részén fekvő üzemben dolgozott, délután pedig a kábítószer eladását szervezte Bécsből. A férfi 46 éves felesége a pénzügyeket intézte, és akárcsak a banda többi tagja, segített a terjesztésben. Az egyik 19 éves fiúnak csaknem 350 tőből álló marihuána ültetvénye is volt a Bécs északi részén fekvő Floridsdorfban.
A drogbandára február 23-án csapott le az osztrák nemzeti nyomozószolgálat. A csaknem egy órán át tartó akció során mintegy 130 munkatárs 15 bécsi és felső-ausztriai címen tartott razziát. A lakáskutatások során 28 ezer euró készpénzt, továbbá fegyvereket, kábítószert, gázpisztolyokat foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.