Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Január 27. 08:44, kedd | Sport
Forrás: MTI

Retró sí- és hódeszkaversenyt rendeznek a mátraszentistváni Hófesztiválon

Retró sí- és hódeszkaversenyt rendeznek a mátraszentistváni Hófesztiválon

Retró sí- és hódeszkaversenyre várják a téli sportok kedvelőit a mátraszentistváni Síparkban január 31-én, a háromnapos Hófesztivál keretében.

A verseny a síelés magyarországi történetének elmúlt száz évét, technológiai fejlődését szeretné bemutatni, valamint tisztelegni akar a sportág legjobb magyarjai előtt - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A második alkalommal kiírt versenyen újdonság, hogy a résztvevők három kategóriában nevezhetnek: veterán felszerelésben, antik fémkötéses vagy bőrszíjas, autentikus fából készült síléccel és a századelőre jellemző korhű ruházattal; 1995 év előtt készült síléccel, sícipővel és öltözettel; valamint retró hódeszkával és a kornak megfelelő ruházattal.
A nevezéseket előzetesen e-mailben vagy a helyszínen délig fogadják a szervezők.
A Hófesztivál több színpadán a három nap alatt fellép mások mellett az Ivan & The Parazol, a Zagar és a Bestof Zenekar is.
A pályákon megrendezik a Machu Kupa országos nyílt gyereksíversenyt is, az Irigy Hónaljmirigy zenei paródiával várja az érdeklődőket, valamint a Vidróczki Tüze esti előadásra is sor kerül, amelyen néptánc előadással idézik meg a híres mátrai betyár, Vidróczki Márton személyét. A program a betyárnak öltözött síoktatók formációs lesiklásával és tűzijátékkal zárul.
A rendezvény ideje alatt ingyenes sí-, és snowboardoktatás lesz, valamint bemutatkozik számos síiskola és több magyar sportszerforgalmazó is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.