Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 21. 14:19, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Úszó Eb - Kiss László szerint az eddigi szereplés elfogadható

Úszó Eb - Kiss László szerint az eddigi szereplés elfogadható

Kiss László szövetségi kapitány megítélése szerint elfogadható a magyar úszóválogatott eddigi - két aranyérmet hozó - szereplése a berlini Európa-bajnokságon.

A szakvezető az egyhetes Eb csütörtöki félidejében vont mérleget, s az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, hogy jó nyitányt jelentett Hosszú Katinka győzelme 400 m vegyesen. Reménye szerint Hosszú a csütörtöki 200-as vegyesdöntőben is diadalmaskodik - ahogy fogalmazott: "illik nyernie" -, 100 m háton pedig dobogón végez. A hosszabbik vegyesen Verrasztó Evelyn helytállt a hatodik helyével, és a kapitány bízik benne, hogy a 200-on még jobb lesz.
A férfiaknál legfőképpen a 200 m vegyesen nagy csatában aranyérmes Cseh Lászlót méltatta, mondván, fantasztikus, amit a Kőbánya SC klasszis versenyzője eddig nyújtott.
"Hatalmas dolog, hogy ugyanabban a számban egymás után ötödször tudott Európa-bajnok lenni, s most már egálra áll a négyszáz vegyessel, ahol szintén ötszörös Eb-győztes." - fogalmazott.
A szakember összességében pozitívnak nevezte Gyurta Dániel 100 m mellen szerzett negyedik helyét, hangsúlyozva, hogy véleménye szerint a 200 m mell olimpiai, világ- és Európa-bajnoka a "rövidebbik távon tett kirándulás után még nagyobb elánnal dolgozva készül fel az idei rövidpályás világbajnokságra".
A kapitány szavai szerint külön öröm Kozma Dominik csütörtök délelőtti országos csúcsa 100 m gyorson, de dicséret jár neki a 200 m gyorson egyéni csúccsal elért negyedik helyért is.
Kiss László a "második félidő" kezdetéről, azaz a csütörtöki döntőkről annyit mondott, hogy bízik Biczó Bence dobogót érő szereplésében 200 m pillangón, s érmet vár Kapás Boglárkától is 800 m gyorson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.