Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 22. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

46 víziközmű társaság szolgáltathat az országban

46 víziközmű társaság szolgáltathat az országban

Eddig összesen 46 víziközmű társaság kapta meg az engedélyt, hogy a jövőben szolgáltatást nyújtson hazánkban. A víziközmű szolgáltatásról szóló törvény megszületése előtt közel 400 szolgáltató működött Magyarországon.

Ez átláthatatlan viszonyokat eredményezett a szektorban. Az engedélyt kapott 46 szolgáltató működését a Hivatal folyamatosan ellenőrizni fogja az ellátásbiztonság érdekében.

A jövőben csak olyan víziközmű társaság szolgáltathat, amely megfelel a jogszabályban szereplő feltételeknek, felelősen bánik a rá bízott nemzeti vagyonnal. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nyáron kezdte meg a szolgáltató cégek működésének vizsgálatát. A Hivatal eddig 46 víziközmű társaságnak adott engedélyt a továbbműködéshez.

Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke az átadón elmondta, a víz nem kereskedelmi termék, hanem örökség, amit óvni, védeni kell. Éppen ezért az iparágban meg kellett teremteni a fenntartható vízgazdálkodás feltételeit. A Hivatal ellenőrzi, hogy a szolgáltatók felelősséggel bánjanak a rájuk bízott nemzeti vagyonnal, valamint, hogy hatékonyan működjenek.

A kiadott engedélyeket a Hivatal háromévente felülvizsgálja, de a köztes időben is ellenőrzi az engedélyben foglalt feltételek megvalósulását, illetve az előírt színvonal fenntartását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk