Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 05. 07:08, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Police.hu

500 ezret kap, aki tud valamit erről az emberről

500 ezret kap, aki tud valamit erről az emberről

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya eljárást folytat emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – írja a Police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a grafikán látható nő 2011. december 23-án a délutáni órákban egy X. kerületi presszóban többször megszúrta az ott dolgozó alkalmazottat, majd megpróbált elmenekülni a sértett nyakláncával. A menekülni próbáló támadót azonban néhány vendég feltartóztatta és visszaszerezte az eltulajdonított láncot. Ezt követően az ismeretlen elkövető elmenekült a helyszínről.

Az ismeretlen elkövető egy 25-35 év körüli, körülbelül 155-160 centiméter magas nő, haja barnás-vöröses színű, copfba összefogott. A bűncselekmény elkövetésekor narancssárga színű kapucnis kabátot, sötét szoknyát és csizmát viselt.

A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó 500 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és az üggyel kapcsolatos információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya kéri, hogy aki bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, illetve aki a bűncselekmény időpontjában a helyszínen tartózkodott, hívja a 443-5000/32-548 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.