Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2012. Március 22. 07:01, csütörtök | Életmód
Forrás: OrintPress

7 módszer a tavaszi megújulásra

7 módszer a tavaszi megújulásra

A téli hideg elmúltával lelkünk és testünk egyaránt tavaszi megújulásra vágyik. Ebben most hét tanács segít, amelyet a Fox News hírportál gyűjtött össze.

Első lépésként fontos a test étkezéssel való megtisztítása. Tavasszal egyre több gyümölcs és zöldség érhető el, amelyekből ízletes, könnyed salátákat is lehet készíteni, mindazonáltal tele vannak egészséges tápanyagokkal.

Második tanács a sok víz fogyasztása, amely segít a test hidratálásában. Emellett a külsőnkre is érdemes odafigyelni, s felfrissíteni sminkkészletünket. A régi lejárt smink ugyanis rosszat tesz a bőrnek. Ugyanez vonatkozik a testápolókra és tusfürdőkre.

Itt az ideje, hogy a tavaszi megújulás keretében megszabaduljunk régi, kopott ruháinktól is, amit már három éve nem hordunk, csak porosodik a szekrényben. Negyedik tanács a mérlegelés, hiszen télen sokszor ránk rakódik egy kis felesleg, amelytől tavasszal a könnyed ételekkel, egy kis mozgással könnyen megszabadulhatunk.

Fontos a D3 vitamin, hiszen a legtöbben a téli hónapokat bezártságban töltjük. Ilyenkor tavasszal több D3 vitamint vihetünk be, amely erősíti az immunrendszert, jót tesz a csontoknak, a látásnak, s energiát ad.

Végül pedig a háztartás „zöld” megtisztítását javasolják a szakemberek, a különböző káros vegyi anyagoktól, mosószerektől és mosogatószerektől való megszabadulást.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 10:34, kedd | Életmód

PTE: az észak-indokínai szubtrópusi régióban alakulnak és fejlődnek ki az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok

Az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok evolúciója és kialakulása az észak-indokínai szubtrópusi régióhoz köthető

2024. Október 20. 08:55, vasárnap | Életmód

Nébih: újabb cég hívott vissza kölesgolyót a forgalomból

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. is visszahívott extrudált bio kölesgolyót a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.

2024. Október 18. 07:49, péntek | Életmód

Meghalt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke

Életének 85. évében csütörtök hajnalban meghalt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője.

2024. Október 18. 07:44, péntek | Életmód

Endrődi Gergely kutatófizikus Magyarországon folytatja munkáját

Magyarországon folytatja munkáját Endrődi Gergely kutatófizikus, a Bielefeldi Egyetem professzora a Research Grant Hungary program keretében - jelentette be a kultúráért és innovációért felelős miniszter csütörtökön.