Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 11. 07:05, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

8 milliárd forint kamat- és költségmentes hitel a fagykárokra

8 milliárd forint kamat- és költségmentes hitel a fagykárokra

A 2011-ben fagykárt szenvedett gazdálkodók 2012. január 30-tól június 30-ig igényelhetik a 8 milliárd forintos keretösszegű kedvezményes hitelt.

A gazdák elsősorban a lakóhelyükhöz közeli takarékszövetkezetektől igényelhetik a hitelt, nem közvetlenül a Magyar Fejlesztési Banktól.

A Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy lehetőleg minden fagykárt szenvedett gazdálkodó hozzájuthasson a kamat- és költségmentes hitelhez, amelyet az érintett mezőgazdasági termelők megsegítésére hozott létre a tárca és a MFB Zrt.A fagykár forgóeszköz hitelt az a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozás és természetes személy (mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó, egyéni vállalkozó) veheti fel, akinek ültetvényeiben kárt okoztak a 2011. tavaszi fagyok, és ezt a jogszabályokban foglaltak szerint igazolja.

Az MFB Fagykár 2011. Forgóeszköz Hitelprogramban a gazdálkodók minimum 500 ezer és maximum 10 millió forint kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak, amelynek futamideje legfeljebb 20 év. A hitel összegét a károsodás mértékével arányosan állapítják meg. 100 százalékos károsodás esetén hektáronként 1,6 millió forint hitel igényelhető, amennyiben rendelkezik a károsult termelő megfelelő mezőgazdasági biztosítási szerződéssel. A biztosítási szerződéssel nem rendelkező termelők 800 ezer forint hitelt igényelhetnek hektáronként. A hitelfelvevő kedvezményes díjú kezességvállalást igényelhet, amelyet az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány biztosít.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott