Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Április 04. 10:52, csütörtök | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A börtönben is zenél a Neoton billentyűse, áfacsalással vádolják

A börtönben is zenél a Neoton billentyűse, áfacsalással vádolják

Padlóra került Ifjabb Jakab György családja.

Őrizetbe vették a Neoton Família billentyűsét, ifjabb Jakab Györgyöt, akit társaival együtt 2,5 milliárdos áfacsalással vádolnak. A NAV szerint a bűnszervezet, melynek a zenész is tagja volt, az USA-ból hozott be parfümöket több európai országba, amik után nem fizettek jövedéki adót. A férfi raktárosként dolgozott a szóban forgó vállalatnál. Dr. Kamarás Péter, a billentyűs ügyvédje elmondta, hogy a család összeomlott.

A legendás zenekar frontemberei: Végvári Ádám és Csepregi Éva értetlenül állnak az ügy előtt. Ők nem tudják elképzelni zenésztársukról, hogy törvénytelen ügybe keveredett volna, azt mondják, rendkívül tisztességes embernek ismerik. Ráadásul a gyanúsított billentyűs édesapja, idősebb Jakab György is a Neoton Família oszlopos tagja volt, egészen 1996-ban bekövetkezett haláláig.

Dr. Kamarás Péter, a vádlott zenész ügyvédje exkluzív információkat osztott meg lapunkkal.

– György két hete van előzetes letartóztatásban. A vagyoni helyzete magáért beszél: egy rendkívül komoly hiteltartozása van, amit arra a házra vett fel, amiben a családjával lakik szerény körülmények között. Valamint egy 12 éves BMW-je van. Ha valaki egy bűnszervezet tagja, akkor az nem ilyen szűkös keretek között él – mondta az Új Ásznak az ügyvéd, majd hozzátette, a billentyűs családja kritikus lelkiállapotban van a történtek miatt.

– Két kiskorú gyermekkel maradt egyedül György felesége, súlyos megélhetési gondokkal küzdenek. A csemeték a családfőt vesztették el, ez igencsak komoly trauma. Az igazságnak mindenképpen ki kell derülnie, és ki is fog! Neki pusztán annyi volt a feladata, hogy a főnöke utasítására kiadja az árut. Semmiféle manipulált számlázásban és egyébben nem volt benne – folytatta dr. Kamarás.

– Kecskeméten, a büntetés-végrehajtás keretei között nagyon emberségesen bánnak a védencemmel. Látják, hogy nem egy bűnözővel van dolguk. Györgynek még arra is van lehetősége, hogy a fogságban éljen a szenvedélyének, hiszen van bent egy orgona, melyen kedvére játszhat – nyilatkozta az ügyvéd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.