Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Július 05. 12:01, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A jövő válogatottjában

A jövő válogatottjában

A Gender Racing legifjabb reménysége, Gender Tamás Junior második generációs sportolóként már közel öt éve koptatja versenyszerűen a hazai és nemzetközi gokart pályákat kimagasló részeredményekkel, kimagaslóan professzionális sportszakmai háttérrel.

Ehhez a háttérhez csatlakozik most a sportág történetében eddig példa nélkül álló utánpótlásnevelési és sportszakmai fejlesztési programmal a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amelynek HUMDA Academy programjába ifjú versenyzőnk is beválogatásra került.

Június utolsó napjaiban került megrendezésre az a sajtóesemény, amelyen a hazai motorsport élet professzionális fejlesztésére és támogatására létrejött szervezet kihirdette a tavalyi évben indított, a hazai autó-és motorsport szinte minden szakágát érintő sportutánpótlás programjába beválasztott sportolók személyét. A program határozottan megfogalmazott egyik fő célja, hogy tíz éven belül ismét legyen magyar versenyző a Forma-1, a Moto GP és az egyéb motorsport világbajnoki versenysorozatok mezőnyében. Ez nyilván csak úgy lehet reális célkitűzés, hogy ha a potenciálisan alkalmas utánpótláskorú sportolókat minél fiatalabb korban egy szakmailag is hosszútávra felépített program alapján próbálják meg fejleszteni. Az autósport csúcsának számító Forma-1-ben már bőven évtizedes tendencia, hogy folyamatosan csökken a csúcskategóriába belépő versenyzők életkora, akár már tizennyolc éves kor alá, valamint, hogy csak olyan sportolóknak van esélyük bekerülni, akik már egészen kisgyermek koruktól professzionálisan tudják végig járni a gokart és formula autós versenysorozatok sportszakmai szamárlétráját. Sokszor az sem hátrány, ha második vagy akár harmadik generációs sportolóként vannak jelen a sportágban.

Versenyzőnk az eddigi sportmúltja és egy többfordulós, különböző elemekből álló sikeres tesztfeladatok teljesítése alapján került be a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. versenyzői közé, a HUMDA Academy gokart szakágból kiválasztott pilótájává. A HUMDA közreműködése a fiatal versenyzők menedzselésében nem csak a szigorúan megszabott kereteken belül felhasználható anyagi támogatás biztosításában merül ki, hanem a sportolókkal felosztott feladatrendszerben a versenyzők kommunikációjához, sportszakmai fejlődésükben a lehető legjobb lépések megválasztásához is aktív segítséget nyújt a továbbiakban.

Gender Tamás Junior, aki a Parolin gyári csapatának tagja és Felice Tiene gokart világbajnok coach szakmai felügyelete, valamint a fizikai és mentális felkészülését biztosító Fit4Race segítségével versenyez, büszkén nyilatkozott a HUMDA Academy sportolói csapatába kerüléséről:

„Nagyon komoly megtiszteltetés, hogy mostantól a HUMDA Academy versenyzője lehetek! Ez a lehetőség nagyon komoly szakmai segítség abban, hogy közelebb kerüljek az álmaim és céljaim eléréséhez és nagyon jól kiegészíti a szüleim, a családom és a csapatom által befektetett rengeteg munkát és áldozatot, ami mind elengedhetetlen a sikerhez, egy profi sportolói karrier felépítéséhez. Az autósport egy összetett csapatmunka, ami nélkül el sem juthatnék odáig, hogy felgurulhassak a rajtrácsra és a startlámpa jelzésére elkezdhessek száguldani a pályán, ahol már csak rajtam múlik, hogy kihozzam magamból és gokartomból a legjobbat.”

Természetesen a Gender Racing is rendkívül büszke legifjabb versenyzőjére, hogy eddigi teljesítményével is elérte ezt az igazán különleges sportszakmai mérföldkőnek mondható HUMDA Academy tagságot és továbbra is kitartóan hisz benne és dolgozik azért, hogy Gender Tamás Junior még hosszú évtizedeken át öregbíthesse a több mint száz éves magyar autósport hírnevét, akár a sportág legmagasabb csúcskategóriájában is.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 31. 17:16, vasárnap | Sport

Magyar Nagydíj - Verstappen először nyert Mogyoródon

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben

2022. Július 30. 17:23, szombat | Sport

Magyar Nagydíj - Russell rajtolhat az élről

George Russell, a Mercedes brit versenyzője nyerte a mogyoródi Hungaroringen zajló 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti meg az első rajtkockából.

2022. Július 30. 14:03, szombat | Sport

Hertlik Donoven: újabb dobogó és összetett második hely – az enduro premier évében

A lehető legjobban alakul Hertlik Donoven első szezonja az enduro szakágban, hiszen a korábbi többszörös magyar bajnok endurocrosszos a legutóbbi bajnoki fordulóban, Varsányban ismét felszáguldott a dobogóra.

2022. Július 28. 08:39, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Mogyoródon folytatódik az egyoldalúvá váló Verstappen-Leclerc csata

Az elmúlt néhány hétvégén egyre egyoldalúbbá váló csata újabb felvonására kerül sor a hétvégi 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjon ...