Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2023. Október 14. 08:21, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

A rendőrség telephelyén álló autókat fosztogattak

A rendőrség telephelyén álló autókat fosztogattak

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik rendőrségi telephelyen álló - hatósági eljárásokban elkobzott, illetve lefoglalt - járművekből akkumulátorokat és rádiós magnókat loptak el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az ügy két - munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező - kiskunhalasi vádlottja 2023 tavaszán nyilvános parkolókból autókat vontatott el, hogy szétszereljék és vashulladékként értékesítsék a járműveket.

A két férfi elhatározta, hogy azokat - a különböző hatósági eljárásokban lefoglalt - járműveket is kifosztja, amelyek a rendőrség kiskunhalasi, bekerített telephelyén parkoltak. Áprilisban két éjszaka alatt ezekből a gépkocsikból kiszedték - a jellemzően 10-25 ezer forint értékű - akkumulátorokat, az utastérből a rádiós magnókat, és a lopott holmit a fiatalabb vádlott tanyájára vitték. Egy külföldi autóból a 150 ezer forint értékű beltéri kijelzőt is elvitték.

A tolvajok az alkatrészeket vastelepen értékesítették, a rendőrségnek 440 ezer forint, a bíróságnak 65 ezer forint kárt okozva. A kiskunhalasi rendőrök a lopott holmi darabjai közül néhányat a vastelepen, illetve a fiatalabb vádlott ingatlanában lefoglalták, így a kár egy része megtérült.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiakat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 06:00, szerda | Kék hírek

Beugrott a pályára a válogatott meccsén, eltörte a bokáját - Videó

Ráadásul eljárás is indult ellene.

2024. Február 27. 14:34, kedd | Kék hírek

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki megölte kolléganőjét Veszprémben

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki megölte kolléganőjét egy veszprémi üzemben

2024. Február 26. 09:58, hétfő | Kék hírek

Rengeteg szeszt foglalt le a NAV

Több mint 25 ezer liter ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le a pénzügyőrök egy szeszfőzdében

2024. Február 25. 08:31, vasárnap | Kék hírek

Ellopták a pannonhalmi Radnóti-szobrot

Ellopták Pannonhalmáról Radnóti Miklós szobrát, amelyet 1983-ban Meszlényi János bronz lemezekből készített - tájékoztatta a város polgármestere szombaton az MTI-t.