Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 22. 08:42, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

A Star Wars titkokat tartalmazó forgatókönyvet árvereznek el

A Star Wars titkokat tartalmazó forgatókönyvet árvereznek el

Árverésre bocsátják májusban Angliában az első Star Wars-trilógiában Darth Vadert alakító, tavaly elhunyt David Prowse A birodalom visszavág című epizódhoz készült forgatókönyvpéldányát,

amelyből arra is fény derül, hogy a történet egy fontos részét még a szereplők elől is eltitkolták.

Prowse fekete ruhában és a hírhedt sisakban játszotta a sötét nagyurat a Star Wars-trilógiában, de a karakter hangját James Earl Jones adta a szerephez, és az ő szájából hangzott el a híres sor is, amelyet Luke Skywalkernek mondott: "Én vagyok az apád".

Prowse forgatókönyvében nem szerepelt ez a sor, más szöveg volt helyette. "Luke, mi leszünk a leghatalmasabbak a galaxisban. Mindent megkaphatsz, amit csak akartál...ne ellenkezz...ez a sorsod" - olvasható a forgatókönyvben.

Andy Stove, az árverést szervező East Bristol Auctions vezetője a CNN online kiadásának elmondta, hogy az alkotók a szereplők elől is eltitkolták, hogy Darth Vader Luke apja, nehogy kiszivárogjon a forgatásról, és csak 3-4 szereplő tudott róla.

Az amerikai James Earl Jonest azért kérték fel arra, hogy Darth Vader hangja legyen, mert Prowse brit kiejtése nem illett a szerephez. Stove szerint Prowse az 1977-ben forgatott Star Wars: IV. rész - Egy új remény felvételeikor nem is tudott arról, hogy nem az ő hangján szólal majd meg Vader, és meglepődött, mikor később ezzel szembesült.

A színész forgatókönyvpéldányát, amelynek minden lapján szerepel a Vader felirat, 2500-4000 fontra (1-1,7 millió forintra) becsülik.

Az árverést május 4-én, a Star Wars-napon tartják, a dátum angolul (May the fourth) a Star Wars híres mondását idézi: May the force be with you (Az erő legyen veled).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára