Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Április 05. 15:23, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Átcsónakázott öt hal Japánból Amerikába

Átcsónakázott öt hal Japánból Amerikába

Több ezer kilométert tett meg öt hal egy sodródó csónakban a Csendes-óceánon. Az öt és fél méter hosszú ladik Japánból szabadulhatott el a 2011. március 11-ei földrengést követő szökőárban.

A csíkos csőrhalak, amelyek a csónak aljában összegyűlt vízben szelték át a tengert, csak Japán és Hawaii parti vizeiben élnek. A csónakot Japánban lajstromozták, így valószínű, hogy a halak onnan utaztak két éven át - írta a LiveScience című amerikai tudományos hírportál.
Az öt hal közül négyet elaltattak a kutatók, hogy megvizsgálják őket, egyet viszont meghagytak, a túlélő most Oregon államban úszkál egy akváriumban.
Az öt halon kívül eddig százhetvenöt különféle élőlényfaj képviselői - köztük barna algák, rózsaszín kagylók, rákszerű élőlények - érkeztek az Egyesült Államok nyugati partjaihoz Japánnál a Csendes-óceánba került roncsdarabokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.