Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2012. Május 11. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: Parameter.sk / mno

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Vélhetően nem a kassai McDonald’s előtti robbantás volt az egyetlen bűntett, melyet a fanatikus állatvédő elkövetett – írja a Paraméter.sk szlovákiai magyar hírportál.

A 32 éves Ladislav K. ellen folytatott vizsgálat a végéhez közelít. A kassai merényleten kívül zsarolással, fenyegetéssel és tiltott fegyverviseléssel is vádolják, és a terrorizmus vádja is szóba jöhet – tájékoztatta a Sme napilapot Milan Filičko kerületi ügyészségi szóvivő. A robbanás csak annak köszönhetően nem követelt emberéleteket, hogy hibás volt a robbanószerkezet.

„Nem hagytad abba az állatok gyilkolását. (…)Türelmes vagyok, és megöllek” – többek között így fogalmazott a tíz levél egyikében, amelyeket Martin Král kassai állatorvosnak címzett. Egy másik levélbe borotvapengéket, egy továbbiba pedig petárdát és gyufát csomagolt. A leveleket rendre az Animals Rights Army szervezet aláírásával látta el.

„Nagyon kellemetlen helyzet, pláne hogy az ember nem tudja, ki áll mögötte, és hogy mikor és hol készül támadni” – jegyezte meg az állatorvos.

Tavaly Ladislav K. fenyegető leveleket írt a kassai Állatorvosi Egyetemnek is. Az intézmény ezt követően alkalmazottai épségét féltve befejezte az együttműködését az állatorvossal.

A bombatámadás előtt néhány héttel A rózsa neve című könyvet küldte el egy petárdával és egy gyufával együtt a kassai Tescónak. Egy másik levélben 100 ezer eurót követelt a cégtől, azt írva, hogy ha nem fizetnek, akkor elkezdi megölni az alkalmazottaikat.

A rendőrség három nappal a McDonald’s elleni támadást követően tartóztatta le a férfit. A lakásban, ahol a szüleivel élt, puskaport és gyutacsot, acélgolyókat, időzítőt, valamint további eszközöket és robanóanyagot is találtak. Illegálisan tartott hat gázpisztolyt is. A rendőrség szerint öngyilkosságra készülhetett, amiről egy búcsúlevél és egy végrendelet tanúskodik.

Parameter.sk / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására