Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2012. Május 11. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: Parameter.sk / mno

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Vélhetően nem a kassai McDonald’s előtti robbantás volt az egyetlen bűntett, melyet a fanatikus állatvédő elkövetett – írja a Paraméter.sk szlovákiai magyar hírportál.

A 32 éves Ladislav K. ellen folytatott vizsgálat a végéhez közelít. A kassai merényleten kívül zsarolással, fenyegetéssel és tiltott fegyverviseléssel is vádolják, és a terrorizmus vádja is szóba jöhet – tájékoztatta a Sme napilapot Milan Filičko kerületi ügyészségi szóvivő. A robbanás csak annak köszönhetően nem követelt emberéleteket, hogy hibás volt a robbanószerkezet.

„Nem hagytad abba az állatok gyilkolását. (…)Türelmes vagyok, és megöllek” – többek között így fogalmazott a tíz levél egyikében, amelyeket Martin Král kassai állatorvosnak címzett. Egy másik levélbe borotvapengéket, egy továbbiba pedig petárdát és gyufát csomagolt. A leveleket rendre az Animals Rights Army szervezet aláírásával látta el.

„Nagyon kellemetlen helyzet, pláne hogy az ember nem tudja, ki áll mögötte, és hogy mikor és hol készül támadni” – jegyezte meg az állatorvos.

Tavaly Ladislav K. fenyegető leveleket írt a kassai Állatorvosi Egyetemnek is. Az intézmény ezt követően alkalmazottai épségét féltve befejezte az együttműködését az állatorvossal.

A bombatámadás előtt néhány héttel A rózsa neve című könyvet küldte el egy petárdával és egy gyufával együtt a kassai Tescónak. Egy másik levélben 100 ezer eurót követelt a cégtől, azt írva, hogy ha nem fizetnek, akkor elkezdi megölni az alkalmazottaikat.

A rendőrség három nappal a McDonald’s elleni támadást követően tartóztatta le a férfit. A lakásban, ahol a szüleivel élt, puskaport és gyutacsot, acélgolyókat, időzítőt, valamint további eszközöket és robanóanyagot is találtak. Illegálisan tartott hat gázpisztolyt is. A rendőrség szerint öngyilkosságra készülhetett, amiről egy búcsúlevél és egy végrendelet tanúskodik.

Parameter.sk / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 14:04, szombat | Külföld

Szlovákiai választások - M1 tudósító: rekord részvételre számítanak a voksoláson

Rekord részvételi arányra számítanak az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, a voksolás szombat reggel hét órakor kezdődött - mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

2023. Szeptember 29. 14:04, péntek | Külföld

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádba utazott, ahol részt vesz Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján.

2023. Szeptember 28. 13:12, csütörtök | Külföld

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték - közölte a szlovák rendőrség.

2023. Szeptember 27. 09:29, szerda | Külföld

Novák Katalin az USA-ban: a gyermekvállalás menti meg a világot

A gyermekvállalás menti meg a világot - hangoztatta Novák Katalin a Brigham Young University, az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének diákjai előtt tartott előadásában kedden az Utah állambeli Provo városban.