Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Február 10. 12:45, szombat | Belföld

Bayer Zsolt szerint is mielőbb meg kell magyaráznia döntését Novák Katalinnak

Bayer Zsolt szerint is mielőbb meg kell magyaráznia döntését Novák Katalinnak

Bár a publicista szerint az ellenzéknek semmilyen morális alapja nincs a köztársasági elnök lemondását követelni, mégis maga is úgy véli, hogy Novák Katalin nem hallgathat tovább az ügyben.

A Magyar Nemzeten közzétett véleménycikkében leszögezi, hogy „ügy, az van” és nem csak jogi, hanem morális értelemben. Sőt, igazából jogi ügy nincs is talán, merthogy jogi szempontból nincs miről beszélni, ugyanis minden a lehető legjogszerűbben történt.

„De mivel ez ettől még morális ügy, és nem csupán jogi, mi nem állhatunk meg itt. Nekünk muszáj kimondanunk néhány nagyon fontos dolgot. Például azt, hogy mi bízunk a köztársasági elnökünkben. Mi hiszünk neki. Éppen ezért, s mert ez – ismétlem sokadszor – morális ügy, a mi morális ügyünk, ami a mi táborunk, a normalitás táborának szíve közepébe talált, válaszokat kell kapnunk” – jelentette ki Bayer.

A köztársasági elnök nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia, és el kell mondania, mit miért tett. Meg kell indokolnia döntését, el kell mondania, ki és milyen indokkal kért kegyelmet, s ő milyen megfontolások alapján döntött úgy, ahogy. Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség. Ezt várjuk. És tőle várjuk – fogalmazott.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal