Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 08. 20:09, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Borús, esős idő várható a jövő héten

Borús, esős idő várható a jövő héten

A jövő héten borús, esős idő várható, a hét elején heves zivatarokra is készülni kell, de még többfelé alakulhat 25 Celsius-fok körül a maximumhőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, napközben elsősorban délnyugaton zivatar is kialakulhat. Délután a Dunántúlon megélénkül a szél, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, de északkeleten helyenként 10 fok alá is lehűl a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű, néhol északkeleten lehet még 25 fok.
Kedd reggel keleten lehet egy-egy zápor, estétől a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok, időnként a szél is megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 21 és 26 fok között alakulnak.
Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor, időnként a szél is megerősödhet. A leghidegebb órákban 11 és 16 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.
Csütörtökön is időnként megerősödhet a szél, délen és keleten többfelé, másutt csak szórványosan várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.
Pénteken keleten több helyen, másutt elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödhet. A minimum-hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A délután folyamán 18-23 fokig melegedhet a levegő.
Szombaton sok napsütésre lehet számítani, de elszórtan még akkor is lehetnek záporok, és a szél is erőssé válhat. Vasárnap délután időnként erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és elszórtan akkor is lehetnek záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton és vasárnap is 7 és 13 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 20 és 25 fok között alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során