Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Április 05. 07:09, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Megint az őszi előrehozott választásokról szól a fáma a cseheknél.

Hiszen a kisebbik kormánypárt azzal fenyegette meg a Necas vezette koalíciót, hogy miniszterük kilép a kormányból. A belpolitikai vita így már ismét világhíres lett, ez azonban nem számít újdonságnak.

A jelenlegi koalíció a 2010-es felállás óta már három bizalmatlansági indítványt is túlélt, várhatóan a későbbiekben sem oszlik fel a csapat. Az ellenzéki szociáldemokrata párt a népszerűségét próbálja karbantartani az indítványokkal, ám kérdéses, hogy kormányon milyen más megoldást találnának az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-arányos hiány eléréséhez. Összességében azonban nem várnak hatást a részvény- és a kötvénypiacon az Equilor elemzői ennek kapcsán.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén