Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 21. 05:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

Douchev-Janics követheti férjét Szerbiába

Douchev-Janics követheti férjét Szerbiába

Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos férje, Andrian Douchev Szerbiában folytatja edzői pályafutását, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint pedig számítani lehet arra, hogy a magyar versenyző követi őt.

"Mi is úgy tudjuk, hogy Natasa férje Szerbiában kapott edzői állást, amihez gratulálunk" - mondta Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára. "Ilyen fejlemények után nem lenne meglepetés, ha felesége és gyermeke követni szeretné őt. Ez azonban véleményem szerint nem jelenti automatikusan azt, hogy Natasa szülőhazája színeiben folytatja a kajakozást."
Andrian Douchev 2010-ben vette feleségül Janics Natasát, és már abban az évben segítette párját felkészülését, melynek eredményeként párja a poznani vb-n három arany- és két ezüstérmet szerzett. A versenyző szülés miatt kihagyta a következő szezont, majd a londoni olimpián 500 méter kettesben Kovács Katalinnal ezüst-, 200 méter egyesben pedig bronzérmes lett.
Ábrahám szerint Douchev-Janics pályafutásának folytatását illetően többféle variáció létezik. Elképzelhető, hogy a versenyző szülőhazájában, Szerbiában készül, de továbbra is magyar színekben, adott esetben magyar egyesület versenyzőjeként indul a világversenyeken. A sydney-i olimpián 2000-ben úgy lett negyedik szerb színekben K-1 500 méteren, hogy akkor már Magyarországon élt, és magyar klubnál készült.
"Természetesen az is előfordulhat, hogy Natasa visszautasíthatatlan ajánlatot kap a szerb szövetségtől. Ebben az esetben kérelmet kell benyújtania a magyar szövetséghez, és csak az MKKSZ hozzájárulása után indulhat jövőre más ország sportolójaként világversenyen" - mondta Ábrahám hozzátéve: ilyen kérelem nem érkezett a magyar szövetséghez, ezért az MKKSZ-nek és elnökségének sem lehet még hivatalos álláspontja az ügyben.
"Szeretnénk, ha továbbra is a magyar válogatott tagja maradna, nagyon sajnálnánk, ha más ország színeiben folytatná. Mi tiszteletben fogjuk tartani a döntését, hiszen rengeteget tett a magyar kajak-kenu sportért. Minden megoldásra nyitottak vagyunk, ha meg tudunk egyezni a részleteket illetően" - fogalmazott a főtitkár.
Egy másik magyar kajakos, Benedek Dalma viszont biztos, hogy szerb színekben folytatja, hiszen már beadta az erre vonatkozó kérelmeket. A hétszeres világbajnok - aki eddig egyszer sem tudott indulni olimpián - már elköszönt klubjától, az MTK-tól, és benyújtotta a szövetségnek a szerb Dusan Ruziciccsel augusztusban kötött házasságát tanúsító okmányt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,