Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2022. Március 26. 11:08, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Drágultak a használt autók az utóbbi egy hónapban

Drágultak a használt autók az utóbbi egy hónapban

Az utóbbi egy hónapban, vagyis az orosz-ukrán háború kezdete óta átlagosan 9 százalékkal drágultak a használt autók - közölte a joautok.hu pénteken az MTI-vel.

A hirdetési portál a hirtelen árfolyamváltozással magyarázza az áremelkedést. Összesítésük szerint a joautok.hu oldalon a teljes használtautó-kínálat átlagára 4,9 millió forintról több mint 5,3 millió forintra nőtt 30 nap alatt. A drágulás mértéke február utolsó hetében volt a legnagyobb - derül ki a közleményhez csatolt ábrából.

Az adatokban az üzemanyag-ellátás nehézségei szintén megmutatkoznak, ugyanis csaknem 10 százalékkal esett vissza a keresés a benzines járművekre, az elektromos és hibrid meghajtású autókra viszont körülbelül ugyanennyivel nőtt. Az alkatrészhiány a kínálatot befolyásolhatja, a flottacserék ugyanis várhatóan eltolódnak, a fiatalabb autókból kevesebb lesz eladó - tették hozzá.

A közlemény szerint megcsappant a vevői érdeklődés is. Az orosz hadművelet napján egyszerre a negyedével csökkent a keresések száma, és még mindig majdnem 5 százalékkal elmarad a háborút megelőző héttől. A joautok.hu a visszaesést azzal magyarázza, hogy a drágulás miatt sokan kivárnak a gépjárműcserével, ezért szerintük az átírások száma is csökkenni fog. A portál a tavalyi 819 ezer után idén körülbelül 780 ezer tulajdonosváltással számol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is