Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2012. Március 12. 07:01, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Egész Európában folytatódik az influenzajárvány

Egész Európában folytatódik az influenzajárvány

Európában továbbra is nő az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Három országban, Bulgáriában, Olaszországban és Spanyolországban már tetőzött a járvány - tájékoztatott közleményben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) friss adatai szerint 14 ország számolt be országosan elterjed influenzajárványról. Magyarország mellett Ausztria, Szlovénia, Belgium, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország és Svédország.

Három ország, Bulgária, Olaszország és Spanyolország ugyanakkor arról számol be, hogy náluk már két hete csökken a megbetegedések száma, így ezekben az országokban valószínűleg már túljutottak a járvány tetőzésén.

Hazánkban a bizonyítottan influenza okozta megbetegedések 91,4 százalékáért az influenza A vírus, a maradék 8,6 százalékért az influenza B vírus volt felelős - tájékoztatott az ÁNTSZ.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 10:36, kedd | Külföld

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az izraeli katonai mozgásokról szóló titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az Irán elleni lehetséges izraeli előkészületekről szóló, szigorúan titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

2024. Október 19. 08:37, szombat | Külföld

Putyin: Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna atomfegyvert hozzon létre

Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a BRICS-országok jelentős sajtóorgánumainak vezetőit fogadta Moszkvában.

2024. Október 19. 08:33, szombat | Külföld

Kína nem érti, miért félnek a polgárok a gyermekvállalástól

2024. Október 18. 07:45, péntek | Külföld

Az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelentette Jahja esz-Szinvár Hamász-vezér megölését

Az izraeli hadsereg (IDF) hivatalosan is megerősítette, hogy a tavaly október 7-i mészárlást kitervelő és levezénylő Hamász-vezért, Jahja esz-Szinvárt megölték.