Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egészségessé tesz a boldogság?

Egészségessé tesz a boldogság?

Egy új kutatás szerint azok az emberek, akik felnőttkorukban jólétben éltek vagy pozitív életszemléletük volt, idősebb korukban fizikailag is fittebbek és egészségesebbek, mint társaik.

A tanulmány szerint az, aki élvezi az életet - márpedig ehhez az anyagi jólét nagymértékben hozzájárul - az idősebb korában is hozzájárul a fizikai aktivitáshoz. A kutatás konzekvenciája, hogy az általános boldogság hozzájárul az egészséghez.

A kutatás szoros összefüggést talált az általános jólét, a pozitív életszemlélet, a jó életkörülmények és idősebb korban az egészség között, miután 3200, 60 évnél idősebb férfi és nő adatait elemezte úgy, hogy egy négypontos skálán értékelte jólétüket, általános egészségüket.

Azt találták, hogy valaki minél jobb anyagi háttérrel rendelkezett felnőtt korában és minél tanultabb volt, annál jobb egészségnek örvendett idősebb korában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár