Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2012. Február 09. 07:34, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Egy magyar húzta az ívet a világ elitjének

Egy magyar húzta az ívet a világ elitjének

Egy magyar hódeszkás, Takács Balázs tervezte meg az Innsbruckban megrendezett Világkupa betétfutamának pályáját.

A hódeszkások Vk-sorozatának záróversenye előtt megrendezett Burn Rail Sessionön két magyar, Takács és Lotfi Peiman állt rajthoz, ám egyiküknek sem sikerült bejutnia a döntőbe.

„A pálya előzetes terveit minden indulónak elküldték, az észrevételeim pedig annyira megtetszettek a szervezőknek, hogy mindegyiket megvalósították” – mondta az MTI-nek szerdán Takács, aki pályafutása során harmadszor állt rajthoz az innsbrucki eseményen. „Kicsit meglepődtem, amikor a verseny közben a rendezők egyszer csak leöntötték benzinnel az egyik korlátot, és meggyújtották, de ez is a show része.”

A Vk előtt sorra került betétfutamon az indulóknak a január 21-én zárult első ifjúsági téli olimpiának is otthont adó Innsbruck központjában felállított két párhuzamos korláton kellett lecsúszniuk, s különböző trükköket bemutatniuk.

A hódeszkások Világkupa-futamát a 2010-es vancouveri téli olimpián félcsőben ezüstérmes finn Peetu Piiroinen nyerte meg, a második helyen pedig a világbajnok belga Seppe Smits zárt, aki ezzel az eredménnyel megnyerte a Vk-sorozatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:12, szombat | Sport

Férfi kézilabda NB I - Előnyben a címvédő Veszprém a döntőben

A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén.

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.

2024. Május 24. 08:59, péntek | Sport

Dobogós helyekkel zárta a Pünkösdi Rallycross Fesztivált a Korda Racing

Négy hét után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross Bajnokságban. A nemzeti mezőny Húsvét után újra a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Május 24. 08:03, péntek | Sport

Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Nem volt elegáns Dejan Stankovic vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.