Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Január 10. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyezségre törekszenek az orvosok

Egyezségre törekszenek az orvosok

Újabb fordulója lesz annak a konzultációsorozatnak, amelyet Szócska Miklós államtitkár kezdeményezett az egészségügyi dolgozók jövedelmi helyzetének javítása érdekében – írja a Magyar Hírlap.

Az egyik tárgyalópartner a Magyar Orvosok Szövetsége, amely – ellentétben a rezidensekkel – nem függesztette fel akcióját, tovább gyűjti az önkéntes szolgálat megtagadására vonatkozó nyilatkozatokat.

Bélteczki János elnök a lapnak megerősítette, változatlanul a megegyezésre törekszenek, és ehhez szerintük két hónapos tárgyalási menetnek elegendőnek kell lennie. Bár jelenleg nem látszik, hogy lenne forrás az általuk elfogadhatónak tartott százezer forint körüli bérnövekedéshez, végigviszik a tárgyalásokat, esetleg javaslatokat is tesznek a forrásteremtéshez.A december 29-i kormánydöntés szerint 27 milliárd forint konszolidációs támogatásban részesültek a közfinanszírozott egészségügyi intézmények a lejárt szállítói tartozásaik csökkentéséhez. A napokban azonban kiderült, hogy több tucat, immár állami intézmény csak engedéllyel használhatja fel a pénzt. Ráadásul jutott belőle több olyan kórháznak is, amelynek nincs külső adóssága. Ők viszont igazságtalannak éreznék, ha vissza kellene fizetniük a támogatást.

Közben a Magyar Nemzet azt ríja, hogy az Európai Bírósághoz fordul a Magyar Orvosok Szövetsége, ha a döntéshozók nem vonják vissza azt a módosítást, amely például tömeges felmondás esetén munkára kényszeríthetné az orvosokat.A Magyar Nemzet a vízközmű-szolgáltatásról szóló törvényjavaslatban elfogadott jogszabállyal kapcsolatban a MOSZ álláspontját idézi, amely szerint egészségügyi válsághelyzetté lehet minősíteni olyan helyzetet, amikor az egészségügyi dolgozók tömegesen élnének a felmondás vagy az önként vállalt túlmunka megtagadásának eszközével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja