Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2011. November 08. 14:06, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Egyiptomi tragédia: nyolcan hagyhatták el a kórházat

Egyiptomi tragédia: nyolcan hagyhatták el a kórházat

A hurghadai buszbaleset 29 sérültje közül nyolc elhagyta kedd reggel a városban lévő Nile kórházat, és mentőautón a repülőtérre viszik őket – jelentette a helyszínről az MTI különtudósítója.

A tudósító tudott beszélni a kórházat elhagyó magyarokkal, de ők nem akartak nyilatkozni. Azt kérték a két mentőautó-vezetőtől, hogy lassan hajtson.

Kedd délután várhatóan további hét-nyolc fő távozhat a hurghadai kórházból, bár egyeseknél az orvosok még vizsgálják, hogy bírnák-e a többórás utazást – mondta Kveck Péter kedd délelőtt a Hír TV-nek. A kairói magyar nagykövet azt is elmondta, hogy az ORFK munkatársai is a helyszínre érkeztek, két-két szakember segít a helyszínelésben és az áldozatok azonosításában. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pszichológusa is Egyiptomban van már, de várják még az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársát is, hogy konzultáljon a helyi orvosokkal.

A sofőr kihallgatását a baleset után rögtön megkezdték a helyi hatóságok, ő csak minimális sérüléseket szenvedett – mondta kérdésre válaszolva Kveck Péter, hozzátéve: erről további tájékoztatást nem tud adni. Az azonosítás folyamatosan zajlik, a nagykövet úgy gondolja, hogy a hét második felében hazaszállíthatják a holttesteket.

„Az Uniqa biztosító 19 sérültje tartózkodik jelenleg Egyiptomban, és a hazaszállításuk a mai, illetve a holnapi nap folyamán mentő-, illetve sima repülőgéppel történik. Mivel a mi biztosítottunk a legtöbb a sérültek között, így a mentésnek és a hazaszállításnak egy részét is magunkra vállaltuk, így nemcsak a mi biztosítottaink fognak hazautazni az általunk szervezett repülőgépekkel, hanem más biztosítók biztosítottjai, illetve biztosítatlan sérültek. A mentési terv óránként alakul, nyilván részben a sérültek állapota, részben a gépek kihasználása miatt” – nyilatkozta kedd délelőtt a Hír TV-nek Kirchknopf Gábor, az Uniqa vagyonbiztosítási vezetője.

Dénes Attila, a QBE Atlasz Biztosító vezérigazgatója kedden délelőtt az MTI érdeklődésére azt mondta: a jelenlegi állás szerint – anélkül, hogy a holttestek azonosítása megtörtént volna – három sérültjük van Egyiptomban, velük felvették a kapcsolatot. Hozzátette: nincs szükség arra, hogy hozzátartozókat kiutaztassanak hozzájuk, mivel egy keddi kontrollvizsgálat után vissza tudják őket utaztatni Magyarországra. Elmondta azt is, hogy három biztosítottjuk már nincs kórházban.

Molnár László, az Európai Utazási Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az egyiptomi buszbalesetben érintettek közül egy utasról tudják jelenleg, hogy az EUB-nál volt biztosítva, ő sajnálatos módon életét vesztette a balesetben. A hozzátartozókkal már sikerült kapcsolatba lépniük, a holttest repülőgéppel történő hazaszállítása a Magyar Honvédség közreműködésével történik – közölte Molnár László, hozzáfűzve, hogy segítségnyújtó partnerük (Europ Assistance) képviselője a helyszínen tartózkodik.

Kveck Péter hétfő kora este úgy nyilatkozott, hogy a hurghadai kórházban ápolt magyarok közül körülbelül tíz egy-két napon belül távozhat. A nagykövet elmondta azt is, hogy már csak egy embert kezelnek a Nile kórházban intenzív osztályon. A Kairóban ápolt négy sérült állapota továbbra is súlyos, de összességében azt lehet mondani, hogy javult az állapotuk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen;

2022. Június 30. 05:00, csütörtök | Belföld

Megdőltek a napi melegrekordok

Több melegrekord is megdőlt a szerdai hőségben; 39 Celsius-fok feletti értékeket is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

2022. Június 29. 19:47, szerda | Belföld

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál

Egy 17 éves lányt keres a Dunában a rendőrség. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves fiú és a 7 éves húga ki tudott jönni a vízből, de nővérük már nem

2022. Június 29. 18:06, szerda | Belföld

Elhúzódhat a terézvárosi házomlás kártalanítása

Elhúzódhat a terézvárosi házomlás károsultjainak kártalanítása, a következő hónapok legfontosabb feladata a felelősség megállapítása lesz