Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. December 15. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Éjszakára eléri névleges teljesítményét az atomerőmű 4. blokkja

Éjszakára eléri névleges teljesítményét az atomerőmű 4. blokkja

A négyes blokk éjszakára eléri maximális teljesítményét a paksi atomerőműben, a szakemberek hozzáfogtak a meghibásodott alkatrész cseréjéhez

- közölte Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel. A paksi atomerőmű 4. blokkja péntek hajnal óta 250 megawattos teljesítményen, a névleges teljesítménye felén működik, mert 1 óra 33 perckor a 8-as generátor hibajelzése miatt védelmi működés lépett életbe, ami a 8. turbina kiesésével járt.

Kovács Antal az MTI-nek elmondta, hogy az atomerőmű szakemberei azonosították a műszaki probléma okát: egy forgóalkatrész hibásodott meg, ami nem atomerőműspecifikus, az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs.

"Kollégáim hozzáfogtak az alkatrész cseréjéhez. Terveink szerint még éjszaka eléri a blokk a száz százalékos teljesítményt" - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenéssel járó üzemi eseményről honlapján adott hírt a paksi atomerőmű. Mint írták a szakemberek a hibafeltárása miatt 3.18 és 5.12 óra között feszmentesítést hajtottak végre, ezért erre az időszakra a 7. turbinát is leállították.

Címkék: atomerőmű, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).