Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 16. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: mno / MTI

Elérhető az előrefizetős árammérő

Elérhető az előrefizetős árammérő

Mostantól térítés ellenében elérhető minden E.ON ügyfél számára az eddig csak a védendő fogyasztók számára biztosított előrefizetős árammérő – közölte a társaság kedden.

A szerkezet a közlemény szerint egy feltöltőkártyás mobiltelefonhoz hasonlóan működik: az ügyfél – megtervezve a fogyasztását – előre megvásárolja a felhasználni kívánt árammennyiséget, s így elkerülheti a tartozás kialakulását vagy felhalmozását.

Az előrefizetős árammérő különösen albérletek, önkormányzati bérlakások, illetve nyaralók esetében nyújt ideális megoldást a tulajdonosok számára. Így nincs többé számlatartozást felhalmozó bérlő, a szezonálisan vagy időszakosan használt ingatlanok esetében pedig nem okozhat gondot a változó energiafelhasználás az elszámoláskor, hiszen nincs utólag érkező számla.

A feltöltés úgy történik, hogy az ügyfél az új mérő mellé kapott kártyája segítségével megjeleníti mérőjének adatait, és megadja a feltölteni kívánt összeget. A befizetésről egy bizonylatot kap, majd az azon szereplő kódot a mérőbe billentyűzve a feltöltött összeg azonnal aktiválódik.

A fogyasztás alakulása egyszerűen követhető a mérőn. A kijelző kilowattórát mutat és visszafelé számol – tehát mindig a még felhasználható mennyiség látható rajta. Mivel országosan több mint 600 feltöltőpont áll rendelkezésre (ezek kiemelten élelmiszerüzletek és újságárusok), nincs szükség a postán vagy az ügyfélszolgálati irodában történő sorban állásra, a feltöltés a szokásos napi vagy heti bevásárlással együtt intézhető.

Az előrefizetős mérő felszerelését költségtérítés ellenében kérhetik az ügyfélszolgálati irodákban azon E.ON ügyfelek, akik nem tartoznak a szolgáltatónak. A védendő ügyfelek számára az előrefizetős mérő felszerelése továbbra is díjmentes.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország