Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 26. 09:03, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a Krisztina körúti szexuális erőszak elkövetőjét

Elítélték a Krisztina körúti szexuális erőszak elkövetőjét

Hét év börtönre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen azt a külföldi férfit, aki tavaly nyáron bántalmazott és megerőszakolt egy nőt a budapesti Krisztina körúton

- közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel. A férfit súlyos testi sértés és szexuális erőszak bűntettével vádolták.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2021. június 18-án éjjel a Krisztina körút és a Csaba utca kereszteződésében beszélgetést kezdeményezett egy hazafelé tartó nővel, majd követte, rátámadt, bántalmazta és megerőszakolta. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, míg súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetett előéletű és cselekményét büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az április 21-i döntésben a börtönbüntetés kiszabása mellett a férfit hat évre kiutasították Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.