Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 30. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elkezdődött a földbérletek vizsgálata

Elkezdődött a földbérletek vizsgálata

Megkezdte a haszonbérleti szerződések felülvizsgálatát a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet – tudta meg a Magyar Nemzet Budai Gyulától. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy minden földbérletet ellenőrizni kell, és amennyiben a szerződésben foglaltakat a bérlők nem teljesítik, úgy a megállapodást felbontják, és a területeket ismét meghirdetik.

A szervezet elsősorban azokat a megállapodásokat nézi át, amelyek esetében a nyertes gazdálkodók nem rendelkeztek haszonállatokkal, de vállalták, hogy egy éven belül a birtoknagyságnak megfelelő állományt fognak tartani. Akik a helyszíni ellenőrzés során nem tudják felmutatni az elvárt számú haszonállatot, azoktól visszaveszik a birtokot. A jelenlegi kabinet idején eddig három pályázati körben 65 ezer hektárból már több mint 40 ezret meghirdettek. Ebből több mint 25 ezer hektárt őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak, családi gazdálkodóknak ítéltek oda. Az első körben húszezer hektáros területre kötöttek 1260 szerződést. Jelenleg ezek rendes éves felülvizsgálata kezdődött el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk