Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 25. 05:07, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elrendelték az intézeti lakótársát megkéselő asszony kényszergyógykezelését

Elrendelték az intézeti lakótársát megkéselő asszony kényszergyógykezelését

Felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, ugyanakkor elrendelte a kényszergyógykezelését a Nyíregyházi Törvényszék annak az asszonynak,

aki 2019-ben egy ápoló-gondozó otthonban késsel nyakon szúrta egyik lakótársát - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel pénteken. Az ítélet jogerős.
Resán Dalma közleményében azt írta, a tényállás szerint a 43 éves asszony fiatal felnőtt korától pszichiátriai betegségben szenved, emiatt 2010-től egy vidéki ápoló-gondozó otthonban élt. Ott ismerkedett meg a szintén az otthonban lakó férfival és annak barátnőjével; utóbbi halálakor a vádlott a férfit hibáztatta, ezért megromlott a kapcsolatuk.

A nő 2019. augusztus 22-én ingerülten kezdett viselkedni, kötekedett az otthonban lakókkal és ápolókkal, majd este bement a férfi szobájába és egy konyhakéssel kétszer nyakon szúrta - ismertette a szóvivő. A megkéselt férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a beszerzett szakvélemény alapján megállapította, hogy a vádlott kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, egyben elrendelte az asszony határozatlan ideig tartó kényszergyógykezelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.