Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2011. December 05. 07:31, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette abszolút többségét az orosz parlament alsóházában Vlagyimir Putyin pártja: az Egységes Oroszország (JR) így is az élen végzett, a voksok 48,2 százalékával.

Második helyen pedig az orosz kommunisták futhatnak be. Jelentések szerint több ezer választási visszaélés is történhetett az orosz szavazókörzetekben.

Az orosz kormánypárt jelentős népszerűségvesztést könyvelhet el, hiszen még a pesszimista elemzői jóslatok szerint is 60 százalékos szavazati arányra számíthattak; további csapást jelenthet a JR-re, hogy elveszítette kétharmados szavazati többségét az Állami Dumában. Az Egységes Oroszországot az ellenzéki kommunisták követték – ők a voksok 19,8 százalékát kapták meg – az Igazságos Oroszországra 12,8 százaléknyi, a Liberális Demokrata Pártra pedig 11,42 százaléknyi szavazat érkezett. Nem kerülhet be viszont az orosz parlamentbe az Alma Párt, mivel nem érte el a 7 százalékos küszöböt – tudatta az Index.

A választások tisztaságát figyelő független orosz Golos szervezet szerint ugyanakkor több ezer választási visszaélés is történhetett – a honlapjukra például 4700 panasz érkezett be ezzel kapcsolatban, többségük az Egységes Oroszország Párt ellen. A Golost ráadásul a moszkvai bíróság is megbüntette, amiért oldalukon választási adatokat tettek közzé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 08:00, csütörtök | Külföld

Rubelben készül törleszteni az államadósságát Oroszország

Oroszország továbbra is teljesíti külső államadóssági kötelezettségeit annak ellenére, hogy Amerika elutasította adósságszolgálati engedélyének meghosszabbítását, a kifizetések rubelben történnek majd

2022. Május 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Újabb európai országban azonosítottak majomhimlős beteget

Hatra emelkedett a majomhimlőben megbetegedett személyek száma Olaszországban, a legújabb esetet Lombardiában azonosították - közölték az olasz egészségügyi hatóságok szerdán.

2022. Május 25. 17:00, szerda | Külföld

Karikó Katalint díszdoktorai közé választotta a Yale Egyetem

A Yale Egyetem is díszdoktorai közé választotta Karikó Katalint, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóprofesszorával együtt idén tíz kiválóság részesült az 1701-ben alapított amerikai magánegyetem elismerésében

2022. Május 25. 09:13, szerda | Külföld

Legalább 18 diák és egy tanár meghalt egy iskolai lövöldözés során Texasban

Legalább 18 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt