Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2016. Május 05. 11:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

Embercsempész törte át a sorompót

Embercsempész törte át a sorompót

Az illegális bevándorlókat felkutatták a zalai rendőrök.

z M7-es autópálya letenyei határátkelőn szolgálatot teljesítő egyenruhások 2016. május 4-én 0 óra 24 perckor egy Renault Espace típusú személyautót akartak ellenőrizni a kilépősávban, amikor a sofőr hirtelen gázt adott és a sorompót áttörve elhajtott. Ezt követően az autó még a magyar területen megállt, majd a járművet hátrahagyva az utasok és a vezető is elfutott.
A rendőrök azonnal a menekülő személyek keresésére indultak, amelynek eredményeként 5 óra 20 perckor az M7-es autópálya 230-as kilométerszelvényében elfogtak két pakisztáni, két bangladesi és két afgán férfit, majd néhány órával később még egy pakisztáni társukat, akik a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A nyomozók az illegális bevándorlókat a Letenyei Határrendészeti Kirendeltségre előállították és idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben. Kihallgatásuk során elmondták, hogy az embercsempész segítségével Olaszországba akartak eljutni.
Az autót vezető férfi felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen büntetőeljárást indított.
A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet a rendőrök lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be