Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Szeptember 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ennyi volt - felszámolják a Hey-Hót

Ennyi volt - felszámolják a Hey-Hót

A második csődegyezségi tárgyalás sem járt sikerrel a múlt héten, így felszámolják az érsekhalmi székhelyű Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó Zrt.-t - értesült a Napi Gazdaság.

A kérelmet már beadták a Kecskeméti Törvényszékre, a felszámolási eljárás azonban egyelőre nem indult el. A Hey-Ho gyümölcsleveket gyártó vállalat 1,7 milliárd forinttal tartozott a bankoknak és pénzügyi szolgáltatóknak, dolgozókkal és beszállítókkal szembeni, nem biztosított követelésállománya elérte az 1,9 milliárd forintot - nyilatkozta a lapnak Horváth Roland, a település polgármestere. Miután a dolgozók hónapok óta nem kapták meg a fizetésüket, az önkormányzat is beadott egy felszámolási kérelmet, hogy legalább a Bérgarancia Alapból az elmaradás egy részét megkaphassa az a 38 család, amely cégnél dolgozott. Az önkormányzat is nehéz helyzetbe került, költségvetése 40 százalékát adta a vállalat által befizetett iparűzési adó.Az Elma reorganizációs javaslatát a biztosított követelésekkel rendelkező hitelezők nem fogadták el. A terv szerint a cég vállalta volna, hogy négy év alatt a tartozásállomány 46,4 százalékát megtéríti, ha tovább működhet. A talpra állás egyébként sem lett volna egyszerű. A csődeljárás májusi kezdetétől szünetelt a gyártás, így lényegében a teljes idei gyümölcsszezonról lemaradt a vállalat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.