Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 04. 05:00, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Európa Liga - A Videoton bízik a meglepetésben

Európa Liga - A Videoton bízik a meglepetésben

A Sporting Lisboa játékosai a csapat edzésén a Videoton elleni mérkőzés előtt a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője bízik abban, hogy csapata csütörtökön meglepetést okoz, és nyer a vendég Sporting Lisboa ellen a labdarúgó Európa Liga második fordulójában.

"Borzasztóan örülünk, hogy sikerült a csoportkörbe jutnunk, értékelni kell ezt a teljesítményt, és szeretnénk minél tovább jutni. Nem írnám alá előre a döntetlent a Sporting ellen, mindkét csapat győzelemre játszik" - mondta a meccset felvezető szerdai sajtótájékoztatón a portugál szakember, aki most szülőhazája egyik együttese ellen vezeti a fehérvári alakulatot. "Tisztában kell lenni azzal, hogy a Sporting sok csatát megélt együttes, remek edzővel és játékosokkal, de a Videotonnak is van helye a nemzetközi porondon. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem a csütörtöki mérkőzésen."
A Sporting edzője, Sá Pinto ugyancsak a győzelem reményében küldi pályára csapatát, igaz, a támadók közül a perui Carillo, valamint a spanyol Capel sem szerepel majd a Sóstói Stadionban.
"Számomra nem létezik favorit a csoportban, csak olyan ellenfelek léteznek, akiket le kell győzni" - vélekedett Sá Pinto. "A Videoton ellen is fokozattan kell koncentrálnunk. A hazai csapatnak nagyon jó a védelme, remekül szűkítik a területet, emellett a kontrajátékot nagyon magas szintre emelte. A hátsó biztonságot meg kell tartanunk, de nem lehet tudni hogyan alakul a mérkőzés."
A fehérváriak a belga Genk otthonában elszenvedett 3-0-s vereséggel kezdtek az Európa-Liga főtábláján, míg a Sporting hazai környezetben játszott gólnélküli döntetlent a svájci Basellel. A csütörtöki találkozó 19 órakor kezdődik.

Címkék: Labdarúgás-EL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.