Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Február 14. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Évadnyitó ülésüket tartják a frakciók

Évadnyitó ülésüket tartják a frakciók

Várhatóan február 20-án kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka; a frakciót többsége a héten tartja évindító frakcióülését.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja szerdától péntekig Visegrádon tanácskozik, amely a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnöknek, a Fidesz elnökének politikai értékelésével kezdődik.

A háromnapos megbeszélésen - mint arról Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője korábban beszámolt - a tavaszi parlamenti ülésszak fontos kérdései lesznek napirenden: ezek egyike a migrációs kérdés, a másik fontos témakör pedig a 2018-as költségvetés, amelyet idén is tavasszal fogadhat el az Országgyűlés.

A KDNP a kormánypártok közös tanácskozása előtt, az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, a helyszínen, szerdán külön frakcióülést is tart.

Az MSZP szerdán, Budapesten tartja nyitó frakcióülését, ahol a többi között arról is döntenek, hivatalosan is támogatják-e Majtényi László köztársasági elnöki jelöltségét.

Tóth Bertalan frakcióvezető korábban elmondta: "kemény és felelős" ellenzéki politizálásra készülnek, indítványaik pedig három csomagra bonthatók: biztonságpolitikai, antikorrupciós és az életminőséget javító előterjesztésekre.

A Jobbik képviselőcsoportja szerdától péntekig Mátraszentimrén tanácskozik - tudta meg az MTI a frakciótól.

A megbeszélés Vona Gábor pártelnök köszöntőjével indul, a frakcióülés meghatározó témája pedig az európai bérunió és az ehhez szükséges nemzetközi kapcsolatok továbbfejlesztése lesz, valamint a felkészülés megkezdése a 2018-as választásra.

Az LMP ötfős képviselőcsoportja - a párt elnökségével kibővülve - a múlt héten tartotta meg évindító frakcióülését Siófokon. A kétnapos tanácskozáson elsősorban a munkavállalók, az oktatás és az egészségügy helyzetét tekintették át - számolt be arról előzetesen Szél Bernadett társelnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben