Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2023. December 19. 09:53, kedd | Belföld
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Folyamatos vadveszélyre figyelmeztet a rendőrség

Folyamatos vadveszélyre figyelmeztet a rendőrség

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy azokon a lakott területen kívüli útszakaszokon, ahol fokozottan számolni kell vadon élő állatok megjelenésére, a vadásztársaságok a veszélyforrást jelző táblával és az alatta elhelyezett – távolságot is feltüntető – kiegészítő táblával jelzik.

Ezeken az útszakaszokon célszerű fokozott óvatossággal, lassabb sebességgel haladni, és a jármű előtt hirtelen megjelenő vad esetén, intenzív fékezéssel és hangjelzés - esetleg vadriasztó síp - használatával menekülésre késztetni az állatot.

Semmiképpen nem javasolt a távolsági fényszóró bekapcsolásával „sokkolni” a vadat, mert a tapasztalatok szerint éppen az ellenkezőjét érjük el vele, gyakran ledermed, és nem tud kitérni az ütközés elől.

A féktávolságon belül, a jármű elé kiugró állattal elkerülhetetlen az ütközés. Baleset esetén mindenképpen értesíteni kell a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget.
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Április 12. 14:18, péntek | Belföld

KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett

2024. Április 12. 14:13, péntek | Belföld

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

2024. Április 12. 09:48, péntek | Belföld

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót.