Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 13. 07:53, kedd | Sport
Forrás: mno.hu - Fotó: Reuters

GP2-es bajnok lesz Kimi csapattársa

GP2-es bajnok lesz Kimi csapattársa

A GP2-t az idén magabiztosan megnyerő Romain Grosjean lesz Kimi Raikkönen csapattársa a Lotusnál. Robert Kubica akár a Ferrari tesztpilótája is lehet.

Frissült a jövő évi csapatlista: eldőlt, hogy a Lotusnál a GP2-ből érkező Romain Grosjean lesz Kimi Raikkönen csapattársa. Pedro de La Rosa a Saubertől a Hispaniához igazolt, míg Pastor Maldonado marad a Williamsnél.

Korábban már eldőlt, hogy 2007 világbajnoka, a finn Kimi Raikkönen visszatér a száguldó cirkuszba. Csak az volt a kérdés, hogy ki lesz 2012-ben a csapattársa. Visszatér-e Robert Kubica? Marad Vitalij Petrov vagy éppen Bruno Senna? Nos, eldőlt.

Romain Grosjean lesz jövőre a finn playboy csapattársa a Lotus istállónál. A 2011-es szezont még Lotus Renault néven teljesítő csapat az ötödik helyen végzett a konstruktőrök között.

A francia pilóta számára nem lesz ismeretlen az F1-es közeg: 2008-ban tesztpilóta volt a Renault-nál, míg 2009 második felében Nelsinho Piquet helyére ugrott be, s hét futamon indult. Legjobb eredménye egy 13. hely volt Brazíliából.

A 25 éves Grosjean boldogan nyilatkozott a hivatalos bejelentést követően. „Kiváltságosnak érzem magam, hogy én vezethetem az egyik Lotust jövőre. A sikeres GP2-es szezonom során nagyon sokat fejlődtem. Visszatérni ehhez a csapathoz olyan, mintha hazamennék. Nem fogok csalódást okozni” – mondta bátran a francia pilóta, aki utcahosszal nyerte az F1 előszobájának tartott GP2-es sorozatot.

Szerződtetésével eldőlt, hogy Oroszország első Forma–1-es pilótája, Petrov egyelőre csapat nélkül maradt 2012-re. Menedzsere elmondta, hogy kaptak ugyan ajánlatot a Lotustól, de az számukra nem volt elfogadható…

Kérdéses még, hogy mi lesz a sorsa Robert Kubicának. Az már korábban kiderült, hogy a jövő évi szezon elejét kénytelen lesz kihagyni a lengyel pilóta. Újabban olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy tesztpilóta lehet jövőre a Ferrarinál, amelyet 2013-ban már futamon is vezethetne. Fernando Alonso helye biztosnak tűnik, míg Felipe Massa szerződése 2012 végén lejár.

A korábban a McLaren tesztpilótájaként dolgozó – talán erre lehet a legbüszkébb – Pedro de La Rosa vezetheti 2012-ben az egyik Hispaniát. Na jó, egy kicsit túloztam: a 40 éves spanyol pilóta 2006-ban második lett a Magyar Nagydíjon – de ezt leszámítva más kiemelkedőbb eredménye tényleg nem volt.

A venezuelai Pastor Maldonadónak is megvan a helye jövőre: továbbra is a Williams alkalmazásában marad, mellyel az idén kőkemény egy pontig jutott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.