Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. November 03. 10:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Gyaloglási rekord Magyarországon

Gyaloglási rekord Magyarországon

Húszezren vettek részt októberben Magyarországon a gyalogló világnap rendezvényen, amelyet idén első ízben az egész hónapra kiterjesztett a szervező Magyar Szabadidősport Szakszövetség.

Az MSZSZ hétfői közleményében Salga Péter főtitkár elmondta: a létszám csúcsot jelent, de céljuk nem a rekordok hajhászása, hanem a gyaloglás megkedveltetése.
Magyarország évente hagyományosan csatlakozik a világszerte népszerű World Walking Day kezdeményezéshez, ám 2014-ben az MSZSZ úgy döntött: egyetlen hétvége helyett október bármelyik napján lehetőséget ad a gyaloglásokra.
Az idei gyalogló világnapra 196 eseménnyel neveztek. Ebből 91 iskolai rendezvény volt, 96-ot az MSZSZ tagszervezetei kezdeményeztek, kilencet pedig munkahelyi közösségek és nyugdíjas szervezetek.
Az MSZSZ-hez beérkező beszámolókból kiderült: a gyalogló világnapon mintegy húszezren - kétharmaduk diák - sétáltak, kirándultak vagy túráztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.