Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Január 11. 07:45, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Azok az országok, ahol az állam első sorban saját polgárainak tartozik, kevésbé vannak kitéve sérüléseknek – írja a szerdán utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Elősegíti a nemzeti függetlenséget az állampapírokba fektetett pénz. Ezek népszerűsítésére indul kampány az elkövetkező napokban Magyarországon.

A program azoknak a magyar állampolgároknak szól, akinek van megtakarítása és a pénzügyi válság körülményei között a magas hozam mellett a biztonságot is kiemelt fontosságúnak tekinti. A kampány háttereként az szolgál, hogy a központ növelni kívánja a belföldi befektetők, ezen belül a lakosság részesedését az államadósság finanszírozásában.

A lap kitér rá, hogy a Prémium Magyar Államkötvény elnevezésű (2015/J sorozatszámú) papírt szerdától lehet jegyezni. A kötvény három évre kínál befektetési lehetőséget, változó kamatozással. A kamatozás alapja a 2011-ben, illetve 2010 novemberi adatok alapján számított fogyasztói árindex, amelyre a magyar állam ötszázalékos kamatprémiumot fizet.

Mivel 2011 novemberében 4,3 százalék volt az infláció, így – az ötszázalékos kamatprémiummal együtt – 9,3 százalékos induló éves kamatot biztosít az államkötvény az első évben a vásárlónak.

A kötvényt a Magyar Államkincstár fiókjaiban lehet megvásárolni, ahol nem kell számlavezetési díjat fizetni, csupán a megtakarítások után járó kamatadót kell állni – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja