Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 13. 13:49, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ha túl sokat eszünk, feledékenyebbek leszünk

Ha túl sokat eszünk, feledékenyebbek leszünk

Kutatók kapcsolatot fedeztek fel a túlzott kalória-bevitel és a feledékenység között.

Szerintük a túl sok ételtől kétszer akkora eséllyel alakulhat ki MCI, mint az alacsony kalóriatartalmú étrendtől. Az enyhe kognitív zavar (MCI) a demencia egyik korai jele lehet.

Brit Alzheimer kutatók korábban azt mondták: az egészséges életmód segíthet megakadályozni a demencia kialakulását. Az enyhe kognitív zavart akkor kezdték mélyebben tanulmányozni, amikor rájöttek: ez segíthet megjósolni kinél alakul ki a jövőben olyan elbutulás, mint az Alzheimer.

A Mayo Klinika kutatócsapata az USA-ban 1233 70 és 89 év közötti embernél figyelte meg az étkezés hatását. Senkinek nem volt demenciája, de 163-at enyhe kognitív zavarral diagnosztizáltak - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.