Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 26. 06:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Halloween-programokkal várja péntek este a Fővárosi Állatkert az érdeklődőket

Halloween-programokkal várja péntek este a Fővárosi Állatkert az érdeklődőket

Élményprogramokkal várja péntek este a Fővárosi Állat- és Növénykert az érdeklődőket: 18 órától 23 óráig különleges halloweeni estét rendeznek egyebek mellett kígyósimogatóval, cápás bemutatóval, óriáspókháló-szövéssel, tűzzsonglőrökkel, bátorságpróbával, boszorkánykonyhával és családi tökfaragással - tájékoztatta az intézmény az MTI-t szerdán.

Mint kiemelték, a halloween, azaz a mindenszentek előestéje csak jövő héten lesz, a budapesti állatkertben azonban már pénteken is izgalmas halloweeni estét tartanak. A Fővárosi Állat- és Növénykert aznap a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel, majd délután bezár, és este hatkor nyit újra, fogadva az állatkerti halloweenre érkező látogatókat; az esti programok után 23 óráig lehet az intézményben tartózkodni.

Az állatkert közleménye szerint a közönséget húszféle program várja a rémségek ösvényétől és a rovarbemutatótól a mérgező és félelmetes növények standján és a bátorságpróbán át egészen a boszorkánykonyháig és az óriáspókháló-szövésig. Lesz még digitális karikatúra-készítés, logikai asztal ördöglakatokkal, tündérkert, jövendőmondó banyatanya, családi kézműves tökfaragóműhely, mikromágia és élőszobor-bemutató, valamint a vurstli zóna játékai is működnek majd, köztük a több mint 110 éves, falovas Schäftner-körhinta.

Állatos élményprogramokat is tartanak majd, így lesz például óriáskígyó-simogatás, teve- és patástalálkozó, merüléses cápaetetés, sőt, még kígyóetetés is, a kert több pontján pedig ismeretterjesztő előadások teszik teljessé a programot, amelyekből kiderül például, hogy mennyire veszélyesek a cápák, vagy hogy van-e félnivalónk a denevérektől. Három időpontban és három helyszínen lesznek tüzes produkciók, tűzzsonglőr-bemutatók, tűztáncshow és LED fényzsonglőrshow, valamint hét helyszínen látványos fényfestésben gyönyörködhet majd a közönség.

A Halloween az Állatkertben című esti rendezvény részletes programja a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos honlapján olvasható, a https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-10-27-halloween-az-allatkertben-2023 oldalon.

Címkék: állatkert, halloween

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.