Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 17. 15:31, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Pál Krisztián, nemrég még Greinbach-ban rótta a köröket a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében. Most pedig már itthon Magyarországon szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen az Euroaszfalt Rallycross OB Kakucsi fordulóján.

Krisztiánt kérdem a bronzot érő versenye után.

Az első előfutamban harmadik helyen értél célba. Hat tizeddel csúsztál le a második helyről.

- A kupasorozatban korlátozott a gumik darabszámának a felhasználása, ezért kopott gumival mentem be az első kvalifikációs futamra. A vége felé tolta nagyon az orrát a versenyautó, sajnos ennyit tudtam kihozni a futamból.

A második kvalifikációs futamban mi történt?

- A második futamra jobbak voltak a feltételek, de még mindig nem éreztem tökéletesnek a versenyautót. A harmadik körben a második helyről estem ki egy baleset miatt. Balázs jött vissza a jokerről és hátulról belém jött és kiütötte az autó hátsó futóművét. Egyikünk sem jött ki belőle jól, mert nekünk megpecsételte az egész versenyt, Balázst pedig abból a futamból kizárták. Egész éjszakás szerelés után a szerelők talpra állították az autót, akiknek ezúttal szeretnék köszönetet mondani megfeszített munkájukért. Sajnos nem lett 100%-os az autó a baleset után, mert 3. kvalin nagyon sokat kellett vele dolgozni, nagyon pattogott és állandóan keresztbe akart menni. A tempóból nem akartam visszavenni ezért sajnos elvittem két bóját ezért kaptam öt másodperc büntetést, és vissza estem a második helyről a negyedik helyre.



A döntő futamban a negyedik helyen intett a kockás zászló, mégis harmadik lettél a futamon. Miként is történt ez?

- A döntőben az ötödik helyről rajtoltam, kicsit féltem, mert arról a helyről nem látni a rajt lámpát és tudtam, hogy az első kanyar sűrű lesz, de nem ott kell eldönteni a versenyt. Az első körben kijöttem joker körre, utána tudtam, hogy nagy tempóra lesz szükség, hogy dobogóra ismét fel tudjak állni. Meg is tettem érte mindent és ezt a köridőm is igazolja, mert a döntő második körében megdöntöttem a Kakucs Ringen a Swift Hybrid-del futott eddigi legjobb időt, amit Luigi futott 2020-ban. Ezen a pályán nehéz előzni és harmadik körben utólértem Cs. Nagy Zoltánt. Úgy ment a pályán, hogy szabályosan nem tudtam volna elmenni mellette, és vártam, hogy ellenfelem kimegy joker körre, de elmulasztotta. Emiatt kapott 30 másodperc büntetést, és így lettem ismét dobogós helyen. Cs. Nagy megmentette Aurélt és Domit egy nagy csatától.

Sokat nem pihenhetsz, mert jön a Rabócsi Ringi KEVIÉP RX Fesztivál. Ott gondolom, előrébb szeretnél végezni ugye?

- Minden versenyen az első hely a cél! A Rabócsi Ringen közel vannak a falak és meglátjuk ki milyen bátor lesz. Ki fogom hozni a maximumot az autóból és magamból is.



Partnerek: Glasstone Motorsport, Gömör Ring Gokartpálya, K&K FÉMTECHNIKA, Iweld.

Fotó: Hajóka SportFotó
– Hajósi Miklós –

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.