Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 20. 15:05, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI/fotó:muveszetekvolgye.hu

Harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Művészetek Völgye

Harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Művészetek Völgye

Idén nyáron 30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a Művészetek Völgyét, amelynek idei programjaiban a könnyűzenei koncertek mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi,

népzenei, komolyzenei és képzőművészeti események, valamint új biciklis és tematikus túrák indulnak - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, a jubileumi nyári eseményt július 17. és 26. között rendezik meg, több jubiláló együttes fellépésével. Koncertet ad a tízéves Ivan and the Parazol, a tizenöt éves Erik Sumo Band, az ugyancsak tizenöt éves Irie Maffia. Fellép a húszéves Hiperkarma és az ugyancsak húszéves 30Y, valamint a 25 éves Kerekes Band.

Újdonságként lesz opera előadás: a Magyar Állami Operaház közreműködésével a Szerelmi bájitalt láthatja a közönség július 17-én, fesztivál első napján. A Recirquel Társulat két alkalommal lép színpadra és Palya Bea is énekel.

Meglepetésekkel készül a három legrégebbi udvar: a Muharay Udvar, a Kaláka Versudvar és a Hobo Klub is. Különféle programokkal vesz részt a fesztiválon többek között a Nemzeti Filmintézet, a Hagyományok Háza, a MANK és a Fonó. A jubileum alkalmából új életre kel egy-egy korábbi völgyprogram is - írták a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.