Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Április 11. 15:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Három keresett személyt fogtak egy nap alatt az ártándi határállomáson

Három keresett személyt fogtak egy nap alatt az ártándi határállomáson

Három keresett férfit fogtak el egy nap alatt az ártándi határállomáson a rendőrök - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint hétfőn egy Romániából belépésre jelentkezett 40 éves férfiről derült ki adatainak ellenőrzése során, hogy ellene a Pesti Központi Kerületi Bíróság közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök a román állampolgárt elfogták és a berettyóújfalui rendőrkapitányságra előállították, majd átvitték a bíróságra.

Ugyanaznap délután Ártándon belépésre jelentkezett egy 34 éves román állampolgár. A rendőrök a férfi adatainak leellenőrzésekor megállapította, hogy ellene a BRFK XIV. kerületi rendőrkapitánysága közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözést adott ki. A határrendészek a férfit elfogták, előállították, a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon bocsátották.

Egy harmadik férfi hétfőn késő este egy román forgalmi rendszámú autó utasaként jelentkezett belépésre az ártándi határátkelőhelyen. A rendőrök a 37 éves román állampolgárról megállapították, hogy vele szemben a BRFK X. kerületi rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot.

A határrendészek a férfit átadták a berettyóújfalui rendőrkapitányság nyomozóinak, akik őt gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon bocsátották - ismertette a részleteket Dobó Dénes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.