Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 28. 11:51, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Hat évet kapott az idősebb szeretőjét meggyilkoló tizenhat éves fiú

Hat évet kapott az idősebb szeretőjét meggyilkoló tizenhat éves fiú

Jogerősen hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tizenhat éves fiút, aki tavaly meggyilkolta negyvenesztendős szeretőjét, korábban pedig egy tanárát is bántalmazta.

A vádlott egy kisteleki tanyán lakott családjával. A fiú bent a városban tanult az általános iskolában, de többször keveredett összetűzésbe diáktársaival és tanáraival. Az egyik ilyen eset odáig fajult, hogy a fiú szidalmazni kezdte az órán őt rendreutasító tanárt, majd ököllel arcon ütötte a férfit.
Ahogy a fiatal otthonában gyakoribbá váltak a veszekedések, egyre sűrűbben töltötte éjszakáit egy közeli lakatlan épületben, illetve a későbbi sértett tanyáján. Az élettársával négy gyermeket nevelő asszony szinte minden nap ivott, ezért megromlott kapcsolata családjával. A nő 2011 augusztusában viszonyt kezdett a nála 25 évvel fiatalabb fiúval. A rendszeres és titokban tartott szexuális kapcsolat a hónap végéig tartott, amikor a vádlott Szegedre, kollégiumba költözött.
A tanév első hetéről hazatérő fiú szeptember 9-én délután ismét találkozott az asszonnyal, együtt töltötték az éjszakát egy lakatlan tanyán, ahol a nő – mint utóbb kiderült alaptalanul - azt mondta a vádlottnak, gyermeket vár tőle, ezért még aznap este beszámol viszonyukról élettársának, akitől el akar költözni. A vádlott szégyellte környezete előtt kapcsolatukat, és a gyereket sem akarta vállalni, ezért a sértett szavait hallva tiltakozni kezdett, majd szóváltás alakult ki köztük. A fiú lökdöste az asszonyt, majd egy törülközőt felkapva, azt a nyaka köré tekerve hátulról fojtogatni kezdte, míg a nő elvesztette eszméletét.
A fiatal ezután kétszer fejbe rúgta a magatehetetlen nőt, majd megtaposta áldozatát, akit egy ásóval kétszer mellbe is szúrt, vallomása szerint azért, hogy biztos lehessen benne, az asszony meghalt. A vádlott az udvaron egy fél méter mély gödröt ásott, abba temette a nőt, akinek halálát a szakértői vélemény szerint a fojtogatás okozta.
A holtestet néhány nap múlva az asszonyt kereső rokonok találták meg.
A táblabíróság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit ezért jogerősen hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön