Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Szeptember 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Házhoz megy az iskolarendőr

Házhoz megy az iskolarendőr

Kérésre házhoz megy az iskolarendőr. Budaörsön nyitották meg idén a 2008-ban indult Iskola rendőre programot, amely a közlekedésre nevelésben és a bűncselekmények megelőzésében segíti a szülők és a pedagógusok munkáját. A programhoz eddig 2800 intézmény csatlakozott, még mindig vannak azonban iskolák, amelyek nem veszik igénybe a szolgáltatást.

Kiss Csaba alezredes, az ORFK Baleset-megelőzési Bizottságnak (ORFK/OBB) főtitkára a Kossuth Rádió reggel műsorában ezt azzal magyarázta, hogy az intézmények egy része bizonytalan, máshol pedig egyszerűen nem érdekli az iskola vezetését ez a lehetőség.

Ott viszont, ahol igényelték, mindenhol rendelkezésre állnak az iskolarendőrök, akik folyamatosan jelen vannak az intézmény életében, egész évben tartják a kapcsolatot a gyerekekkel, tanárokkal, szülőkkel – hangsúlyozta a főtitkár, aki a gyerekekre leselkedő veszélyek közül kiemelte a kábítószert.

Az ORFK-OBB által támogatott, idén 5. évébe lépő program indulásakor egyebek mellett azt tűzte ki célul, hogy minden általános iskolának legyen rendőre, aki közvetlen kapcsolatban áll az iskola igazgatójával, a nevelőkkel, a diákokkal, és a hivatásos szolgálatot ellátó egyenruhás rendőr - a baleset-megelőzési bizottságok koordinálásával - kapcsolatot épít ki az iskola és a rendőrség között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.