Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2023. Március 14. 13:18, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hetvenhét határsértőt fogtak el a román határőrök Nagylaknál

Hetvenhét határsértőt fogtak el a román határőrök Nagylaknál

Hetvenhét határsértőt fogtak el az elmúlt 24 órában a nagylaki határátkelőnél a román határőrök, teherautókba rejtve próbáltak illegálisan átkelni a román-magyar határon - közölte kedden a román határrendészet.

A testület nagyváradi területi felügyelősége szerint a bangladesi, pakisztáni, indiai, szíriai és etiópiai származású migránsok kamionokba rejtve próbáltak átkelni a román-magyar határon a nagylaki határátkelőnél, a járműveket két román és egy török állampolgár vezette. Ellenük embercsempészet vádjával indult eljárás - írta keddi közleményében a román határrendészet.

A két Romániában, illetve egy Törökországban bejegyzett jármű a kísérőlevél szerint kábeleket és faanyagot szállított több nyugat-európai cégnek. A 77 határsértőt a rakomány mögött rejtették el.

A román határrendészet embercsempészet és illegális határátlépés vádjával indított büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 09:39, szerda | Belföld

Június 8-ig tart az ideiglenes határellenőrzés Szlovákiában

Ebben az időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni.

2023. Május 31. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar katonák bizonyították rátermettségüket

magyar katonák bizonyították rátermettségüket, azt, hogy bízhatunk bennük, rendületlenül helytállnak, bármilyen feladat elé is kerülnek külföldön vagy itthon - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten.

2023. Május 31. 06:00, szerda | Belföld

Virrasztással tiltakoztak a diákok a Sándor-palotánál

A pedagógusosok közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése miatt virrasztást kezdett a Sándor-palota, vagyis a köztársasági elnök hivatala előtt az Egységes Diákfront kezdeményezésére diákok egy csoportja kedden este.

2023. Május 30. 13:38, kedd | Belföld

Katasztrófavédelem: 85 ezer hektárom irtják a héten a szúnyogokat

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.