Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Június 12. 07:16, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - A hét végéig nem várható enyhülés

Hőség - A hét végéig nem várható enyhülés

A következő napokban csak helyenként lehetnek frissítő zivatarok, tovább melegszik a levegő, vasárnap akár 36 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A hőség miatt péntekre a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki tíz megyére és a fővárosra. Veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet csütörtökön még csak néhol - főként a nagyobb városok belvárosaiban -, de pénteken már az ország nagy részén meghaladja a 25 Celsius-fokot. Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a túlnyomóan napos idő mellett helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Zivatarok idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű, a legmagasabb hőmérséklet 30-33 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható, többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Északkeleten és északnyugaton délutántól néhol zápor, zivatar előfordulhat. Többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 16-22 fok lehet, napközben 32-35 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is túlnyomóan napos idő várható. Délután és este lehetnek helyenként záporok, zivatarok. Több helyen megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 33-36 fok lesz - olvasható az előrejelzésben.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) tájékoztatása szerint az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség bárkinél okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, különösen veszélyeztetettek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Címkék: hőség, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során